Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Οι “ράμπο” δημόσιας Διοίκησης στον ΕΟΠΥΥ για παράνομες φυσικοθεραπείες! Τι βρήκαν. 

Φύλλο και φτερό κάνουν οι “ράμπο” του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης τον ΕΟΠΥΥ, καθώς εντόπισαν φυσικοθεραπευτές που απειλούσαν ασθενείς για να μεταβούν στο εξωτερικό για νοσηλεία με το αζημίωτο βέβαια για τους ίδιους.

Είναι ενδεικτικό ότι μετά από καταγγελίες συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί φυσικοθεραπευτές που δραστηριοποιούνταν στη χώρα μας  και εκβίαζαν ασθενή για να εγκριθεί η μετάβασή του στο εξωτερικό για νοσηλεία.
Όπως δήλωσε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, παραπέμφθηκαν με την αυτόφωρη διαδικασία προκειμένου να διερευνηθεί εάν είχαν διασυνδέσεις με υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ. Ταυτόχρονα με εντολή του κ.Ρακιντζή συγκροτήθηκε μικρό κλιμάκιο ελέγχου προκειμένου να “ξεσκονίζει” όλα τα έγγραφα και τις υπηρεσίες του Οργανισμού, για να βρεθεί εάν αντίστοιχα κυκλώματα φυσικοθεραπευτών δρούσαν σε βάρος των χρημάτων και των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.  
Μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ελέγχου και εκδοθεί το πόρισμα, θα προταθεί η αναμόρφωση όλης της διαδικασίας έτσι ώστε η έγκριση να γίνεται με ταχύτατες διαδικασίες και να μην μπορούν να δραστηριοποιηθούν κυκλώματα φυσικοθεραπευτών σε βάρος των ασφαλισμένων. 
iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: