Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Έκτακτοι έλεγχοι σε όλες τις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ! Τι εντόπισαν τα κλιμάκια.

Τους κοπανατζήδες του ΕΟΠΥΥ αναζητά σε όλη τη χώρα η διοίκηση του Οργανισμού καθώς μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι κάποιοι ...ξεχνούν να πάνε στη δουλειά τους.
 
Σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ σε μονάδα του Οργανισμού στο κέντρο της Αθήνας (πρώην επιθεώρηση του ΙΚΑ) διαπιστώθηκε ότι πάνω από τους μισούς υπαλλήλους δεν ήταν στη θέση τους. Ο έλεγχος έγινε όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες από ειδικό κλιμάκιο μαζί με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο στις 9 ώρα το πρωί και βρέθηκε να απουσιάζουν από τις θέσεις τους τα 3/4 του προσωπικού.
Βέβαια όπως αναφέρουν  πηγές μέσα σε λίγη ώρα εμφανίστηκαν όλοι.
 Πρόκειται για μονάδα πρώην επιθεώρησης του ΙΚΑ που πραγματοποιεί ελέγχους σε συνταγές, φάρμακα, δίνει εγκρίσεις, ελέγχει προμήθειες και επιλύει διάφορα γραφειοκρατικά ζητήματα του ΕΟΠΥΥ. Πληροφορίες σημειώνουν ότι οι υποψίες έπεσαν στη συγκεκριμένη μονάδα επειδή το τελευταίο διάστημα υπήρχαν έντονες πιέσεις και παρεμβάσεις προς τη διοίκηση του Οργανισμού για τη μετάθεση προσωπικού στη συγκεκριμένη υπηρεσία.
 Πάντως το περιστατικό αμφισβητείται από τους εργαζόμενους αλλά και τους γιατρούς του πρώην ΙΚΑ (νυν ΕΟΠΥΥ). Ωστόσο η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τους ελέγχους και στην περιφέρεια για να διαπιστωθούν τυχόν αδικαιολόγητες απουσίες από το χώρο εργασίας και τις υπηρεσίες του Οργανισμού ενώ θα αναζητηθούν ευθύνες από όσους απουσίαζαν αδικαιολόγητα.
Στο μεταξύ όπως ανακοινώθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας νέες θέσεις για γιατρούς του ΕΟΠΥΥ αναμένεται να "ανοίξουν" το επόμενο διάστημα. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προτίθεται να προκηρύξει 1000 θέσεις,  όχι επειδή θα αυξηθεί ο αριθμός τους συνολικά, αλλά επειδή αντίστοιχος αριθμός δεν έχει εμφανίσει δραστηριότητα το προηγούμενο διάστημα. Άλλωστε η τρόικα ζητά μείωση του ιατρικού προσωπικού κατά 10% γεγονός που θα επιχειρήσει να αντικρούσει το υπουργείο υγείας
δεδομένου ότι ήδη πολλοί έχουν αποχωρήσει από το σύστημα είτε λόγω συνταξιοδότησης είτε εξαιτίας χαμηλών εσόδων και μη καταβολής οφειλών.
 Οι 1000 αυτές θέσεις θα αφορούν  κλινικούς ιατρούς με αναλογικότερη κατανομή ανά ειδικότητα και σύμφωνα με τις ανάγκες του πληθυσμού. Σύμφωνα και με τα όσα είπε στους εκπροσώπους της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Υγείας, αναμένεται να
δοθεί δυνατότητα στους ιατρούς που δεν κλείνουν το όριο των 200 επισκέψεων να προσφέρουν, εφ' όσον το επιθυμούν, εργασία στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των
ασφαλισμένων.
Δήμητρα Ευθυμιάδου, iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: