Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΠΑΣΙΔΙΚ: Ανακοίνωση - ενημέρωση για την λύση του προβλήματος με την υπογραφή ενταλμάτων για πληρωμές, τρέχουσες και ληξιπρόθεσμα, του ΕΟΠΥΥ.
                                                                                                                          

Αθήνα, 19/06/2013
Ανακοίνωση – Ενημέρωση
Σας ανακοινώνουμε ότι η εμπλοκή που είχε δημιουργηθεί με τους επιτρόπους του Ελεγκτικού Συνεδρίου όσον αφορά την υπογραφή των ενταλμάτων για τις ληξιπρόθεσμες αλλά και τις τρέχουσες οφειλές, έχει πλέον ξεπεραστεί.
Πιο συγκεκριμένα, μετά από συντονισμένες και άμεσες ενέργειες του Συνδέσμου μας, του Ι.Σ.Α. και άλλων παρόχων υπηρεσιών υγείας, χθες το απόγευμα ψηφίστηκε στην Βουλή των Ελλήνων τροπολογία που έφερε το Υπουργείο Υγείας στο σχέδιο νόμου για το νοσοκομείο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, η οποία καλύπτει τα κενά που υπήρχαν στην κείμενη νομοθεσία και διευθετεί τις αιτιάσεις που έθεταν οι επίτροποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αίροντας κατά αυτόν τον τρόπο τις αντιρρήσεις τους στην υπογραφή των ενταλμάτων που αποστέλλονταν από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ύστερα από πρόχειρο λογιστικό έλεγχο.
Ως εκ τούτου θεωρούμε ότι θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών προηγούμενων ετών, αλλά και των τρεχουσών οφειλών, οι οποίες μάλιστα έχουν μείνει εγκληματικά πίσω, όσον αφορά τους παρόχους υπηρεσιών υγείας, πλην φυσικά των φαρμακοποιών, οι οποίοι την προηγούμενη εβδομάδα εισέπραξαν την πλήρη εξόφληση μηνός Φεβρουαρίου 2013.
Η πρακτική αυτή, δηλαδή η άνιση μεταχείριση των παρόχων από την Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., δεν μπορεί άλλο πλέον να γίνει ανεκτή και γι’ αυτό το προσεχές διάστημα θα προχωρήσουμε σε ενέργειες, οι οποίες θα προσπαθήσουν να κάνουν και τη Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αλλά και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να κατανοήσουν ότι, δεν μπορούν να καταπατούν βάναυσα, συνεχώς και απροκάλυπτα τους κανόνες δικαίου που πρέπει να εφαρμόζονται σε κάθε ευνομούμενη Πολιτεία.
Συμπληρωματικά, σας υπενθυμίζουμε ότι καταβάλλονται προσπάθειες να μην υπάρξει διπλή έκπτωση στις υπηρεσίες που παρείχαμε στους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. το μήνα Δεκέμβριο και συγκεκριμένα το διάστημα από 05/12/2012 έως 31/12/2012 όπου ξεκίνησαν οι χρεώσεις των νέων ασφαλιστικών τιμών χωρίς παράλληλα να σταματήσουν οι τεμαχιακές εκπτώσεις που είχαν επιβληθεί μέσω της σύμβασης που είχαμε αποδεχτεί μετά από συμφωνία με την προηγούμενη Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Θα σας κρατούμε ενήμερους για τις εξελίξεις στα παραπάνω θέματα.
Ο Πρόεδρος                                         Ο Γεν. Γραμματέας
Γιώργος Βουγιούκας                                  Ιωάννης Καραμήνας
Ιατρός Ακτινολόγος                                                 Βιοχημικός

Δεν υπάρχουν σχόλια: