Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Ο Υπερσυνταγογράφος και υπάκουος Ιατρός είναι ο καλός Ιατρός?

Η έλλειψη κανόνων μεταξύ πρωτοβάθμιας – δευτεροβάθμιας Υγείας και οι συντεχνίες μεταξύ Ιατρών και Φαρμακοποιών δημιουργούν συνθήκες χάους και παραοικονομίας.
Χτες Διάβασα το Δελτίο Τύπου του ΙΣΑ και χάρηκα για το ύφος, τον τίτλο και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης.
Έχουμε γίνει η ουρά του Υγειονομικού σώματος.
Διαβάστε τι ακριβώς αναφέρεται (κλικ στην εικόνα) στην αρνητική λίστα Φαρμάκων περί ιατρικής Συνταγής (πέμπτη στήλη).

Αν εξαιρέσουμε τα ναρκωτικά δεν τηρείται ποτέ άλλοτε.

Για το λόγο αυτό βρισκόμαστε υπόλογοι αρκετές φορές να κατηγορούμαστε για υπερσυνταγογράφηση αφού πολλοί ασφαλισμένοι μας θεωρούν ως μια "διαδικασία εκπτωτικού χαρακτήρα" για την αγορά των φαρμάκων τους.

Αν δεν τα συνταγογραφήσεις είσαι ο δύστροπος, παράξενος, κακός ιατρός που λόγω της έπαρσης και της εξουσιολαγνείας αρνείσαι την συνταγογράφηση, όπου βάζεις τον κακόμοιρο τον ασφαλισμένο να πληρώσει από την τσέπη του σε εποχή οικονομικής ανέχειας.
Άλλες φορές πιστεύουν πως το πράττουμε για να τους χρεώσουμε επίσκεψη.
Αντίθετα ο ιατρός όπου για διάφορους λόγους θα υποκύψει στις ορέξεις και επιθυμίες των θεωρείται εξυπηρετικός, σωστός, ευγενικός κ.ο.κ με ότι συνεπάγεται…
Το ζήτημα έχει διαχρονικότητα αφού ισχύει για αρκετές δεκαετίες. Αρκετοί από εμάς το πρωτοσυναντήσαμε κάνοντας το αγροτικό. Πόσα κουτιά και τι φάρμακα. Αν δεν τα γράφαμε εμείς πήγαινε ο ίδιος ο ασφαλισμένος ή ο φαρμακοποιός σε άλλους «διαθέσιμους» συναδέλφους και τα τακτοποιούσε μια χαρά.

Ωστόσο οι εποχές άλλαξαν και οι φαρμακοποιοί εξακολουθούν να μας χρησιμοποιούν με τον τρόπο τους.

Εμείς τι κάνουμε; Αυτό είναι το ζητούμενο !
Για το λόγο αυτό είμαστε πρωταθλητές στις ανθεκτικότητας μικροβίων (λοιμώξεις - κοινότητας & νοσοκομειακές)
Για το λόγο αυτό γίνεται το πάρτι με τα κουπόνια.

Για το λόγο αυτό φαινόμαστε ως οι μόνοι υπεύθυνοι διότι οι φαρμακοποιοί κρύβονται πίσω από την υπογραφή και την γνωμάτευση μας κερδίζοντας χρήματα.

Αν μας κατηγορούν για υπερπληθωρισμό τότε τι να πουν κι αυτοί;

Το σύνολο των Φαρμακείων της Αυστρίας ισούται με αυτόν της Θεσσαλονίκης.

Τον χαρακτήρα τους, τον τρόπο σκέψη τους, τον έδειξαν αφού θα τοποθετηθούν εναντίον μας στο ΣτΕ για το θέμα της Δραστικής.

Συνάδελφοι,
Αν δεν ξεκινήσουμε την αυτοκάθαρση μας, είμαστε καταδικασμένοι. Επιτέλους οι επίορκοι πρέπει να λογοδοτήσουν. Τέρμα το πλιάτσικο.

Ας σταματήσουμε την επιστημονική μετανάστευση.

Η αναγέννηση της Πατρίδας θα γίνει από τους νέους, τους ηθικούς και άφθαρτους μαζί με αυτούς που δεν είχαν συμμετοχή στο αλισβερίσι.

Πρέπει να αντιδράσουμε για να διώξουμε αυτούς που ασκούν διοίκηση και μιλούν με το ΕΓΩ για το «ένδοξο παρελθόν τους» και μετά σιωπούν, κατεβάζοντας τους τόνους φοβούμενοι μην χάσουν τις θέσεις και τα οφίτσια.
Οι Διαπλεκόμενοι Δημοσιογράφοι με αποδοχές αρκετών χιλιάδων – εκατομμυρίων ευρώ καραδοκούν. Το έχουμε καταλάβει πως δρουν ως εντολοδόχοι όπου κατηγορούν και συκοφαντούν από το πρωί ως το βράδυ τους ιατρούς και το δύσμοιρο λαό μας που υποφέρει τα πάνδεινα, ως διεφθαρμένο.
Πότε θα καταλάβουμε πως όσο σιωπάμε ή στρέφουμε το κεφάλι μας αλλού τόσο θα φέρουμε την ευθύνη στο ακέραιο; Θα μιλούν για το σύνολο των ιατρών οι κακοπροάιρετοι και θα φαινόμαστε μια κακή συντεχνία στα μάτια του λαού; Ως πότε θα υπάρχει παραοικονομία και ομερτά;
Ακούσατε καμιά φωνή από τους Καθηγητάδες, Διευθυντάδες ή τους εκπροσώπους μας να εκφραστούν κατά των διεφθαρμένων-κλεπτοκρατών; Άκρα του τάφου σιωπή.
Οι περισσότεροι βολεμένοι μέσω της κομματικής τους ταυτότητας στα ακαδημαΪκά ιδρύματα με την ένοχη σιωπή τους στέκονται βασικοί πυλώνες και στηρίγματα των ανδρείκελων που κυβερνούν τον τόπο μας.
Όσες φορές εγγράφως προσπάθησα μα κινήσω διαδικασίες μου δήλωναν τα εξής:
Δεν υπάρχει καμιά έγγραφη καταγγελία, δεν είμαι αστυνομικό όργανο, δεν έχω καμιά αρμοδιότητα.
Προσωπικά δεν θα πάψω να μιλώ, να γράφω και να φωνάζω…
Δεν ανέχομαι οι λίγοι και βολεμένοι με συμπεριφορά αρπακτικού να αμαυρώνουν την ιατρική μας υπόσταση.
 
Πηγή: drtsili.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: