Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Διεθνώς ρεζίλι: Τι γράφουν οι ξένες εφημερίδες για το ελληνικό σύστημα Υγείας.

Εκτεθειμένη ακόμη και στα μεγάλα ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι πια η χώρα μας εξαιτίας της δυσλειτουργίας που υπάρχει στην αλυσίδα τροφοδοσίας των φαρμάκων. Ξένες εφημερίδες μεταφέρουν τραγικές συνθήκες που επικρατούν για τους ασθενείς που προσπαθούν να βρουν τις θεραπείες τους και δεν τα καταφέρνουν.
Η χάρη μας έφθασε ακόμη και στο εξωτερικό. Η Ελλάδα εξαιτίας των τραγικών προβλημάτων στο σύστημα υγείας, τις περικοπές και τις ελλείψεις φαρμάκων, φιγουράρει ανάμεσα στα πρώτα θέματα μεγάλων ξένων εφημερίδων. Ενδεικτικό το ηλεκτρονικό δημοσίευμα του Guardian στην ιστοσελίδα της Βρετανικής εφημερίδας, που περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα τι περνούν οι ασθενείς εξαιτίας των ελλείψεων φαρμάκων.
Βασική είδηση για την εφημερίδα είναι οι σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων που παρατηρούνται στην ελληνική αγορά. Στο άρθρο της η εφημερίδα αναφέρει ότι η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε ανθρωπιστική κρίση λόγω των συνεχών μειώσεων στις δαπάνες υγείας και των φαρμάκων ειδικότερα. Άνθρωποι στερούνται της θεραπείας τους επειδή το ελληνικό κράτος οφείλει πολλά χρήματα στις φαρμακευτικές εταιρείες, οι οποίες είναι έτοιμες ακόμα και να αποσύρουν φάρμακα από την ελληνική αγορά.
Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ξένα μέσα ενημέρωσης ασχολούνται με την Ελλάδα και το άκρως επικίνδυνο πια σύστημα υγείας. Η χώρα μας άλλωστε δίνει συχνά αφορμές εξαιτίας των αλλεπάλληλων περικοπών που συχνά δεν έχουν νόημα και το μόνο που προκαλούν είναι ταλαιπωρία στους ασθενείς.
Πηγή: IATROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια: