Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ανάστατοι και πάλι φαρμακοποιοί, γιατροί και ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με τις καθυστερήσεις πληρωμών του ΕΟΠΥΥ.

Ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει ξεκινήσει ακόμα τη διαδικασία πληρωμών προς τους παρόχους υγείας και ήδη οι φαρμακοποιοί, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ και τα διαγνωστικά κέντρα, διαμαρτύρονται όχι μόνο για την καθυστέρηση, αλλά και για την απουσία χρονοδιαγράμματος των πληρωμών.
Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, ζητώντας την εφαρμογή των οδηγιών του Πρωθυπουργού και προειδοποιώντας για "πιθανή ολική κατάρρευση της πλειοψηφίας των ιδιωτικών δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας". Οι συνολικές οφειλές του ΕΟΠΥΥ αγγίζουν τα 1,1 δις ως ληξιπρόθεσμες οφειλές των πρώην ταμείων και άλλα 300 εκ χρέη ΕΟΠΥΥ προς τους κλινικούς και εργαστηριακούς ιατρούς.
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «ο ΕΟΠΥΥ έπρεπε να πληρώσει τα φαρμακεία στις 10 Φεβρουαρίου, (για τις συνταγές που εκτελέστηκαν το Νοέμβριο) και ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία πληρωμών. Καθυστέρηση υπάρχει και με τα ταμεία που εντάχτηκαν εκ των υστέρων στον ΕΟΠΥΥ (πχ ΔΕΗ , Οίκος Ναύτου κλπ)".
Ο ΠΦΣ προειδοποιεί ότι "βρισκόμαστε για μια ακόμη φορά μπροστά στο φάσμα των ακάλυπτων επιταγών και οι ασφαλισμένοι κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς φάρμακα".
Ανοικτή επιστολή στον πρωθυπουργό απέστειλε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων κ. Γ. Βουγιούκας, στην οποία επισημαίνεται ότι "ακόμα δεν έχει επιλυθεί κανένα από τα προβλήματα του κλάδου και εισπράξαμε αδιαφορία, παρελκυστική τακτική και υποκρισία, παρότι τα βάρη που έχουν συσσωρευτεί είναι τόσα πολλά και μεγάλα, που πλέον είναι αδύνατον να τα αντέξουμε και τα οποία με μαθηματική ακρίβεια μας οδηγούν στην χρεοκοπία και στην καταστροφή".
Νίνα Κομνηνού, YGEIA360

Δεν υπάρχουν σχόλια: