Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Απόσυρση προγραμμάτων εφημεριών στο ΓΝ Θεσ/νικης «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ».

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ ΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΓΝΘ «ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»
Θεσσαλονίκη 14/5/13
Μετά από απόφαση της μαζικής Γενικής Συνέλευσης των Ιατρών του Γ Γεννηματάς Θεσσαλονίκης , αποφασίστηκε οι Ιατροί να μην πραγματοποιούν εφημερίες από εδώ και στο εξής με απόσυρση των Προγραμμάτων εφημεριών, και τη μη κατάθεση αυτών τους επόμενους μήνες.
Σας ενημερώνουμε ότι δεν έχουν πληρωθεί οι εφημερίες από το Νοέμβρη του 2012 και μετά, (το πλαφόν) ενώ εκκρεμούν απλήρωτες εφημερίες για ακόμη εννέα μήνες του 2011, όλο το 2012 έως και σήμερα και αφορούν αυτές που πραγματοποιούνται επιπλέον, για κάλυψη των αναγκών των εφημεριών του Νοσοκομείου.
Οι Ιατροί που ζουν μόνο από το μισθό τους, έχουν οδηγηθεί σε πτώχευση, μετά και τις αλλεπάλληλες περικοπές του μισθού, που φτάνει το 60-70%.
Ως εκ τούτου υπάρχει πρόβλημα στη στοιχειώδη ανταπόκριση στις ανάγκες των ίδιων και των οικογενειών τους και της απερίσπαστης ενασχόλησής τους με το επιστημονικό – κλινικό έργο. Λαμβανομένων υπ όψη και των συνθηκών εργασίας με πολύ σοβαρές ελλείψεις στη στελέχωση, τα υλικά και τον εξοπλισμό, και την ολοένα αυξανόμενη προσέλευση των ασθενών στο δημόσιο Νοσοκομείο οι Ιατροί οδηγούνται πλέον σε προσωπική και επαγγελματική εξαθλίωση.
Διεκδικούμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, σε ένα δημόσιο και με ελεύθερη πρόσβαση όλων σύστημα, με σεβασμό στην αξιοπρέπεια και τις ανάγκες εργαζόμενων και ασθενών.
Η Νοσοκομειακή Επιτροπή του ΓΝΘ Γ Γεννηματάς
Πηγή: ygeianet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: