Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

ΕΙΝΑΠ: Καταγγελία εναντίον της Διοικήτριας Σισμανογλείου κ. Οικονόμου.


ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ»
κ. ΟΛΓΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ 
Αθήνα, 29/4/13 
ΕΠΕΙΓΟΝ
Κοινοποίηση: Υπουργό Υγείας κ. Λυκουρέντζο
                         Γεν. Γραμματέα Υπουργείου Υγείας κ. Καλλίρη 
Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει ανοικτά και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ των διασυνδεομένων νοσοκομείων ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ και ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ στις 26/4/13, να εγκρίνει τη διάθεση 6 κλινών για νοσηλεία σε Ορθοπεδικό ‘’Τμήμα’’, που η σύνθεσή του αποτελείται αποκλειστικά από γιατρούς μη πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, προερχόμενους από το τέως 1ο Νοσοκομείο ΙΚΑ. Προχώρησε μάλιστα στην απόφαση αυτή παρά την αντίθετη άποψη του εκπροσώπου των γιατρών στο Δ.Σ, την απόφαση του Χειρουργικού Τομέα, την αρνητική εισήγηση της Διευθύντριας της Ιατρικής Υπηρεσίας και την απόφαση του Επιστημονικού Συμβουλίου, όπου αναλυτικά και εμπεριστατωμένα έχουν εξηγήσει τους λόγους που προς το παρόν δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη Ορθοπεδικού Τμήματος, αλλά μόνο την επέκταση των ήδη υπαρχόντων Τμημάτων του Χειρουργικού Τομέα στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ.
Ενώ το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για την οριστική διευθέτηση των εργασιακών σχέσεων των συναδέλφων που προέρχονται από τα νοσοκομεία του ΙΚΑ στη συνάντηση που είχε στις 24/4/13 στον Γ. Γραμματέα του υπουργείου Υγείας κ. Καλλίρη, έρχεται η συγκεκριμένη απόφαση να νομιμοποιήσει τη λειτουργία «ιδιωτικών Τμημάτων» στα Δημόσια Νοσοκομεία, με προφανή σκοπό την εξυπηρέτηση «ημετέρων» και την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.
Ζητούμε την άμεση ανάκληση της παράνομης απόφασης και καλούμε τη Διοικήτρια των διασυνδεομένων νοσοκομείων, κ. Οικονόμου, να λαμβάνει από τώρα και στο εξής σοβαρά υπόψη της τις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων του νοσοκομείου και να τηρεί τη νομιμότητα.
 Ζητούμε από τη Διοίκηση της 1ης ΥΠε να μετακινήσει άμεσα τους συναδέλφους στο Ορθοπεδικό Τμήμα του ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ και όσον αφορά τους ειδικευόμενους γιατρούς-μέλη μας, να τους εξασφαλίσει την εκπαίδευσή τους σε Τμήματα που δίνουν ειδικότητα σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του ΚΕΣΥ και των υφιστάμενων νόμων.
Τονίζουμε  ότι σε περίπτωση μη ανάκλησης θα προβούμε στην άσκηση όλων των ένδικων μέσων για την ακύρωση της συγκεκριμένης απόφασης και κατά παντός υπευθύνου για την έκδοσή της. 
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ
Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΟΥΣΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΓΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: