Παρασκευή 17 Μαΐου 2013


Ο ΙΣΑ ζητά άμεσα απαντήσεις και πράξεις για το ΤΣΑΥ και τα προβλήματά του.

Προς  
Κο. Μιχαήλ Βλασταράκο –
Πρόεδρο Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου
           
Αθήνα, 16.05.2013
Α.Π 37570
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ 
Θέμα: «Ο ΙΣΑ ΖΗΤΑ ΑΜΕΣΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΑΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ» 
Κύριε Πρόεδρε,         
θεωρούμε ότι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα – αν όχι το σημαντικότερο-, του Ιατρικού κόσμου σήμερα είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Τ.Σ.Α.Υ.
Οι αντικειμενικές προϋποθέσεις (αναλογία ενεργών μελών προς συνταξιούχους και η μέχρι πρότινος ευρωστία των μελών), του ταμείου ήταν και είναι τέτοιες, που θα έπρεπε να είναι ένα ασφαλιστικό ταμείο ιδιαίτερα εύρωστο και όμως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.
Οι λόγοι που έχουν φέρει το ΤΣΑΥ σ’ αυτή την τραγική κατάσταση είναι πολλοί και πρέπει επιτέλους να μας απασχολήσει το ζήτημα αυτό με κάθε σοβαρότητα.
Αυτές τις μέρες γίνεται η ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας ALPHA BANK, της οποίας διαθέτουμε ως Ταμείο ένα μεγάλο αριθμό μετοχών. Ως διάστημα άσκησης του δικαιώματος των παλιών μετόχων, συμμετέχοντας στην ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας ή πουλώντας το δικαίωμά τους, έχει οριστεί από 17 έως 27 Μαΐου 2013.
Εκτιμούμε ότι πρέπει να λάβουν χώρα κάτωθι:
  1. 1)Να πραγματοποιηθεί άμεσα Δ.Σ. του ΤΣΑΥ και ενδεχομένως και του ΕΤΑΑ, ει δυνατόν και αύριο.
  2. 2)Η οιαδήποτε απόφαση που θα ληφθεί θα πρέπει να είναι επαρκώς τεχνικά τεκμηριωμένη και να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος προκειμένου να υλοποιηθεί. Λάβετε υπόψιν κε. Πρόεδρε ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα λάβει χώρα η ανακεφαλοποίση και άλλων Τραπεζών, των οποίων μεγάλο αριθμό μετοχών κατέχει το ΤΣΑΥ.
  3. 3)Η διαχείριση της περιουσίας του ΤΣΑΥ, κινητής και ακίνητης, πρέπει να πραγματοποιείται με αντικειμενικά τεχνοκρατικό τρόπο και σε μία περίπτωση ερασιτεχνικά. 
Τέλος, κε. Πρόεδρε, το Δ.Σ. του ΙΣΑ σας ζητά να μας ενημερώσετε για τις ανησυχίες, τις οποίες σας εκφράζουμε δια της παρούσης. 
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                    ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: