Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Επιστολή συναδέλφου: Ήγγικεν η ώρα, ω Ιατροί...

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Tην ώρα αυτή, που ο ΕΟΠΥΥ μπήκε σε "τιμωρία", λόγω συνεχούς δημιουργίας νέων χρεών προς τους παρόχους του, το Υπ. Οικονομικών και δη η ειδική Επιτροπή Παρακολούθησης (= ΤΡΟΙΚΑ), απεφάσισε να μην αποπληρωθούν οι χρoνίως ακούσιοι - ατόκως δανειστές του, δλδ όλοι εμείς, έτσι για να βάλει επιτέλους μυαλό...ο κ. Λ. Παπαγεωργόπουλος και οι περί αυτόν (αντί να τους κόψει πχ τον μισθό ή τον... πισινό).
Αστειάκια εκπέμπονται, επιπέδου Α' Δημοτικού Σχολείου, που εμείς καθόμαστε, εν ειρήνη, τα ακούμε προσεκτικά, όσοι δε τα "νιώσουν", απλά λυπούνται τις ηγεσίες που διοικούν τους Συλλόγους τους, τις Ενώσεις τους, τους Συνδέσμους τους κλπ κλπ μια και ολ' αυτά τα προεδρία, συντονισμένα και εν χορώ, για να μην απωλέσουν τους τίτλους τους, βγάζουν ενίοτε και κάτι αυστηρές (!!) ανακοινώσεις, κοκορομαχώντας με τους ανεμόμυλους (οι καημένοι... τρέμουν στο άκουσμά τους και μόνο), έτσι για να δικαιολογούνται αυτοί αλλά να κοιμούνται και οι άλλοι... ήσυχα.
Άλλωστε σε λίγο, θα αυτοκαταργηθούν άπαντες, εν τη πράξει (σύλλογοι-σύνδεσμοι...). Τι εξυπηρετούν, άραγε, στη εποχή της μηχανογράφησης και του ίντερνετ...
Ήρθε όμως η ώρα που πρέπει να πάρει σοβαρές αποφάσεις, ο καθείς για τον εαυτό του, του τύπου: θα συνεχίσουν να έχουν λόγο ύπαρξης τα ευαγή ιδρύματά μας (κατά κόσμον: ΙΑΤΡΕΙΑ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ...) ή πρέπει να τα δωρήσουμε στην ΤΡΟΙΚΑ, απ' ευθείας, για να μειωθεί και το Εθνικό μας χρέος ;;

Προτείνω την εκδοχή β' και αν θέλετε σας το αναλύω.
Μία και μοναδική, νομίζω, είναι η εφικτή λύση του προβλήματος (αφού η άλλη, της ολοσχερούς παραίτησης και των υπολοίπων γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ, για να μηδενιστεί σαν οργανισμός παροχών υγειονομικής περίθαλψης- χωρίς όμως ιατρούς- μήπως και ξαναγίνει από την αρχή, δεν περπάτησε ούτε και φαίνεται ορατή στον ορίζοντα, αφού δυστυχώς υπάρχουν όλοι εκείνοι οι "εναγωνίως αναμένοντες να παραλάβουν υπογεγραμμένες τις συμβάσεις της ξεφτίλας" και... πιέζουν κιόλας):
<< Μέσω συμβολαιογραφικών πράξεων, να μεταφέρουμε όλα τα "δικαιώματα" αλλά και τις υποχρεώσεις μας, ως δωρεά, στην ΤΡΟΙΚΑ (ή έστω στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ = ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ).
Ας πληρώσουν αυτοί τα χαράτσια που έρχονται, τους λογαριασμούς, το προσωπικό, τους φόρους, το factoring κλπ κλπ.
Ο,τι και ΑΝ περισσέψει, ας κατατεθεί υπέρ του ΤΣΑΥ, για την συνταξούλα μας ρε γαμώτο !!!!! >>
Καλησπέρα σας

Γ. Χαρπαντίδης

Νευρολόγος

Λάρισα
 
Πηγή: drtsili.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: