Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Eurobank: Τι πρέπει να αλλάξει στη Υγεία για να πάρουμε τη δόση Μαρτίου.


Τα απαιτούμενα μέτρα στον τομέα της Υγείας που πρέπει να ληφθούν πριν τη καταβολή της δόσης του Μαρτίου παρουσιάζει η Eurobank.
Οι μεταρρυθμίσεις αυτές είναι ιδιαίτερα σημαντικές, όπως τονίζει η Τράπεζα, για τη δημοσιονομική προσαρμογή, καθώς οι κρατικές δαπάνες στην Υγεία αποτελούν σχεδόν το 11% της συνολικής δημόσιας δαπάνης. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να μειώσει τη δαπάνη για την Υγεία κατά 0,6% του ΑΕΠ στα χρόνια 2013-14. Η δε φαρμακευτική δαπάνη θα πρέπει να μειωθεί κατά 0,4% του ΑΕΠ.
Από τα μεταρρυθμιστικά μέτρα, ξεχωρίζουν αυτά που σχετίζονται με τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, καθώς και της δαπάνης για παροχές υγείας σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, τα οποία έχουν αρχίσει ήδη να εφαρμόζονται:
Δημιουργήθηκε μία επικαιροποιημένη και αναθεωρημένη λίστα τιμών φαρμάκων που καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ με βάση τις τρεις χώρες της ΕΕ με τις χαμηλότερες τιμές. Η αναθεώρησή της θα πρέπει εφεξής να γίνεται κάθε τρίμηνο
Ξεκίνησε η αναθεώρηση των τιμών για παροχές υγείας σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με στόχο τη μείωση της σχετικής δαπάνης κατά €80εκ. μέσα στο 2013
Ο τριμηνιαίος μηχανισμός επιστροφής χρημάτων επί του κύκλου εργασιών των φαρμακευτικών εταιρειών έχει ενεργοποιηθεί εκ νέου, θέτοντας ως όρια της φαρμακευτικής δαπάνης τα €2,88δις για το 2012, τα €2,44δις για το 2013 και τα €2δις για το 2014.

Πηγή: inews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: