Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

ΠΕΙΚ: Απάντηση σε σημερινό άρθρο του ΕΛΕΘΕΥΡΟΥ ΤΥΠΟΥ για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές παρόχων - φαρμακοποιών, από τον ΕΟΠΥΥ.

10-5-2013
Σε σημερινο αρθρο της δημοσιογραφου κας Τσιλιμιγακη αναφερεται οτι η καθυστερηση πληρωμης των φαρμακοποιων οφειλεται στην πληρωμη των κλινικων οι οποιες δηθεν προηγουνται στις πληρωμες.
Για την αποκατασταση της αληθειας οφειλω να διευκρινησω οτι οι Φαρμακοποιοι εχουν εξωφληθει εως και το 60% των συνταγων του μηνος Ιανουαριου 2013, ενω οι κλινικες πληρωθηκαν την Μεγαλη Εβδομαδα το 90% των νοσηλιων του Οκτωβριου 2012 !!! ενω παραλληλα εχει καταστει ληξιπροθεσμο το 10% ολων των μηνων του 2012 και ταυτοχρονα δεν εχουν λαβει ουτε 1 Ευρω απο τα 535 εκατ. των ληξιπροθεσμων χρεων της περιοδου 2007-2011 τα οποια οι Φαρμακοποιοι εχουν πληρωθει πρωτοι και κατ΄εξαιρεση απο ολους τους παροχους υγειας.
Αυτα για την αποκατασταση της αληθειας.
Οι Ιδιωτικες Κλινικες, απο ολους τους παροχους του ΕΟΠΥΥ, πληρωνονται τελευταιες, μεταχειριση που δημιουργει υπονοιες για τυχον σκοπιμοτητες.
Εχουμε ζητησει κατ΄επαναληψη την ισοτιμη μεταχειριση ολων των παροχων και την ταυτοχρονη πληρωμη τους για το ιδιο χρονικο διαστημα.
Δυστυχως η προνομιακη μεταχειριση των Φαρμακοποιων συνεχιζεται υπο το κλιμα του εκβιασμου για απεργιακες κινητοποιησεις, λογικη που ειναι τελειως αντιθετη με αυτην του κλαδου των Ιδιωτικων Κλινικων για τους οποιους προεχει ο σεβασμος τους προς τους ασθενεις συναθρωπους μας.
Για την Πανελληνια Ενωση Ιδιωτικων Κλινικων
Γρηγορης Σαραφιανος
Προεδρος ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: