Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΠΑΣΙΔΙΚ: Ενημέρωση για τη διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών από τα ασφαλιστικά ταμεία. 

Αθήνα, 13/05/2013
Πριν από 20 ημέρες περίπου, σας είχαμε γνωστοποιήσει μέσω ανακοίνωσής μας, ότι κάποια ταμεία από αυτά που εντάχθηκαν στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ξεκίνησαν τις διαδικασίες για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχουν προς τους παρόχους υπηρεσιών υγείας μέχρι την 31/12/2011 και γι’ αυτόν τον λόγο καλούσαν τους παρόχους που έχουν απαιτήσεις από τους Τομείς Υγείας αυτών των ταμείων, να αποστείλουν υπεύθυνη δήλωση ότι αποδέχονται τους όρους της διαδικασίας εκκαθάρισης όπως προβλέπονται από τις διατάξεις της παραγράφου 5 του άρθρου 3 του Ν.4132 (Φ.Ε.Κ. 59 Α’/07-03-2013) και της Κ.Υ.Α. (Φ.Ε.Κ. 427 Β’/25-02-2013) περί καθορισμού ποσοστού έκπτωσης για τις εν λόγω οφειλές, μαζί με κατάσταση των απαιτήσεων αυτών ανά μήνα και τραπεζικό λογαριασμό, έτσι ώστε στη συνέχεια το κάθε ταμείο να καλεί τμηματικά τους παρόχους προκειμένου να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, δηλαδή: α) φορολογικά παραστατικά (εάν δεν έχουν ήδη κατατεθεί),β) φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, γ) δήλωση εκχώρησης της απαίτησης-factoring (στις περιπτώσεις που υπάρχει),δ) πιστωτικό τιμολόγιο με την ένδειξη για τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (όπου απαιτείται).
Επειδή σε κάποια ταμεία, οι παραπάνω διαδικασίες δεν εξελίσσονται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τους νόμους και τις αποφάσεις, με συνέπεια να ταλαιπωρούνται τα μέλη μας στις οικονομικές υπηρεσίες αυτών των ταμείων, ο Σύνδεσμος μας επικοινώνησε με τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και ζήτησε να αποσταλούν στους κλάδους Υγείας των ασφαλιστικών ταμείων συγκεκριμένες οδηγίες, για να είναι κοινή και ομοιόμορφη η διεκπεραίωση των διαδικασιών που απαιτούνται να γίνουν και που θα οδηγήσουν στην συντομότερη εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Παράλληλα θα επικοινωνήσει με τις Διοικήσεις των επιμέρους ασφαλιστικών ταμείων, όπως έχει ήδη κάνει σε μερικά εξ αυτών, για να επιταχυνθεί από τις υπηρεσίες τους η προώθηση αυτού του, σημαντικού για την επιβίωση του κλάδου μας, έργου.
Ο Πρόεδρος                                         Ο Γεν. Γραμματέας
Γιώργος Βουγιούκας                         Ιωάννης Καραμηνάς
Ιατρός Ακτινολόγος                                    Βιοχημικός

Δεν υπάρχουν σχόλια: