Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΠΟΣΙΠΥ: Ενημερωτικό Σημείωμα (Συνάντηση στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για το Ε.Σ.Π.Α.).

Αθήνα, 14/05/2013
Στις 9/5/2013 μετά από πρόσκληση του ΕΟΠΥΥ παρευρεθήκαμε μαζί με άλλους φορείς σε συνάντηση – ενημέρωση με την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να εκφράσουμε τις απόψεις μας σχετικά με την «Παροχή Υπηρεσιών ΠΦΥ για την πρόληψη της υγείας πολιτών χωρίς ασφαλιστική κάλυψη».
Η υπηρεσία αυτή προς ανασφάλιστους κυρίως ανέργους θα αφορά στην συγχρηματοδοτούμενη με το ΕΣΠΑ δαπάνη για εκτέλεση προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων καθώς και ιατρικών επισκέψεων σε μεγάλη μερίδα των ελληνικού πληθυσμού που σήμερα μαστίζεται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση και δεν δύναται να προσφύγει στις δημόσιες και ιδιωτικές δομές παροχής ιατρικών υπηρεσιών.
Ο καταγεγραμμένος αριθμός των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα αγγίζει τα δύο εκατομμύρια άτομα συμπεριλαμβανομένου του αριθμού των μελών των οικογενειών των ανέργων-ανασφάλιστων.
Κάθε τέτοια προσπάθεια που αποσκοπεί στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του δοκιμαζόμενου λαού μας , μας βρίσκει καταρχήν σύμφωνους και από την πλευρά μας θα σταθούμε αρωγοί της .
Υπήρξε η διαβεβαίωση ότι δεν θα εξαιρεθεί του μέτρου κανένα από τα μέλη μας σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα παροχής των υπηρεσιών αυτών.
Υπήρξαν παρατηρήσεις από παριστάμενους σχετικά με την περιορισμένη εμβέλεια του μέτρου, όταν σήμερα υπάρχει ανάγκη για εφοδιασμό εμβολίων στα μικρά παιδιά, φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων και πρόσβαση σε υψηλού κόστους ιατρικές πράξεις.
Επίσης, επισημάνθηκε η ανάγκη για ενίσχυση των εθελοντικών ιατρικών ομάδων των άξιων συναδέλφων μας που έχουν ανιδιοτελώς επωμιστεί ένα μέρος της ευθύνης της πολιτείας για την παροχή υπηρεσιών υγείας.
Σε κάθε περίπτωση από την πλευρά μας θεωρούμε στην οικονομική συγκυρία της χώρας μας το μέτρο θετικό και ελπίζουμε να είναι μόνο η αρχή για μια διεύρυνση στο είδος και το μέγεθος των παρεχόμενων υπηρεσιών .
Περιμένουμε και νέα πρόσκληση συνεργασίας από τον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να εκφράσουμε λεπτομερώς τις απόψεις μας για την βέλτιστη υλοποίηση του μέτρου.
Ελπίζουμε κάποτε η υγεία του ελληνικού λαού να μην έχει ανάγκη από τη στήριξη των εθελοντικών ομάδων και να αποτελεί αυτονόητο δικαίωμα και δυνατότητα του κάθε πολίτη αυτής της χώρας.
Ο Πρόεδρος                            Ο Γεν. Γραμματέας
Θ. Χατζηπαναγιώτου                           Ι. Κλεινάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: