Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

ΙΣΑ: Οδηγίες για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ.


Στις 30.04.2013 έλαβε χώρα στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ, συνάντηση του Ταμία του ΙΣΑ κ. Πατσουράκου Φωτίου, ως εκπροσώπου του Προέδρου του ΙΣΑ κ. Πατούλη Γεώργιου, με την προϊσταμένη οικονομικών υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ κα. Περδίκη Φωτεινή, προκειμένου να δοθούν διευκρινήσεις σχετικά με την διαδικασία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών έως την 31/12/2011 προς τους συμβεβλημένους ιδιώτες παρόχους υπηρεσιών υγείας.
Συνεπεία της ως άνω συνάντησης παραθέτουμε τις κάτωθι διευκρινήσεις, όπως αυτές διατυπώθηκαν προφορικά στον εκπρόσωπο του ΙΣΑ: 
1) Η υποβολή της ηλεκτρονικής δήλωσης αποδοχής του κουρέματος είναι προϋπόθεση προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία αποπληρωμής των οφειλομένων. Η έγγραφη υπεύθυνη δήλωση που θα δεσμεύει τον ιατρό πρέπει να κατατεθεί, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής, στις κατά τόπους περιφερειακές διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΥΠΑΔ) με την κατάθεση του πιστωτικού τιμολογίου όταν αυτά ζητηθούν. 
2) Όσοι ιατροί έχουν εκχωρήσει τις απαιτήσεις τους σε τράπεζες (factoring )πρέπει να κάνουν την ίδια διαδικασία και να υπογράψουν την υπεύθυνη δήλωση όταν ζητηθεί. Αντίστοιχη υπεύθυνη δήλωση θα υπογράψει και η αντίστοιχη τράπεζα με την οποία έγινε το factoring. 
3)Το ΙBAN που πρέπει να τοποθετηθεί θα είναι όποιο επιθυμεί ο Ιατρός και ιδίως για αυτούς που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ μπορούν να δώσουν αυτό που δίνουν για τις τωρινές πληρωμές τους. Για αυτούς που έχουν factoring δεν είναι υποχρεωτικό να δώσουν αυτό που έδιναν κατά την προηγούμενη συνεργασία τους. Ο ΕΟΠΥΥ βάσει των δηλώσεων e-dapy για αυτούς που έχουν δηλώσει ότι έχουν κάνει εκχώρηση απαιτήσεων θα αποδώσει το αναλογούν ποσόν μετά το κούρεμα στην δικαιούχο τράπεζα. 
Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΓΙΩΡΓ.ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                         ΕΥΣΤ.ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: