Παρασκευή 10 Μαΐου 2013


Όταν καλλυντικά και βιταμίνες πάνε ...σούπερ μάρκετ! Συσπειρώνονται οι φαρμακοποιοί. 

Ενιαίο μέτωπο επιχειρούν να δημιουργήσουν οι φαρμακοποιοί μπροστά στο ενδεχόμενο η κυβέρνηση να επιτρέψει σύντομα μετά και από απαίτηση της τρόικας, να πωλούνται μη συνταγογραφούμενα φάρμακα αλλά και συμπληρώματα διατροφής ακόμη και στα σούπερ μάρκετ.
 
Ήδη φαίνεται πως η αγορά “ανοίγει” και ορισμένα φαρμακευτικά καλλυντικά διατίθενται σε καταστήματα λιανικής πώλησης και σούπερ μάρκετ. 
Όμως φαίνεται ότι οι φαρμακοποιοί δε σκοπεύουν να μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα τη στιγμή μάλιστα που παραμένει πάντα ανοικτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προωθήσει ρύθμιση που θα επιτρέπει την πώληση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων ακόμη και στα σούπερ μάρκετ. Εξάλλου η τρόικα τον Ιούνιο αναμένεται να θέσει εκ νέου το θέμα στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας η οποία σκοπεύει σύμφωνα με πληροφορίες να το καθυστερήσει τουλάχιστον έως τον Σεπτέμβριο. 
Στο μεταξύ όμως ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος με άρθρο του  στο http://farmakopoioi.blogspot.gr  καλεί τους συναδέλφους του να προχωρήσουν σε “μπλόκο” στις μεγάλες ξένες εταιρείες καλλυντικών και να προωθούν ελληνικά καλλυντικά τα οποία πωλούνται πάντοτε από τα φαρμακεία.  
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά: “Θα πρέπει επίσης να πετάξουμε ΕΞΩ από τα φαρμακεία μας όλες αυτές τις εταιρείες (κυρίως πολυεθνικές) που ενώ πριν παρακαλούσαν να είναι στα φαρμακεία μας,  τώρα ζητούν  την ... απελευθέρωσή τους , μέσω άλλων προωθητικών καναλιών... Υπάρχουν άλλωστε προϊόντα εξαιρετικά Ελληνικής παραγωγής που αξίζει τον κόπο να τα προωθήσουμε. Τον  χώρο μας που είναι η υγειονομική μονάδα «φαρμακείο», και την αξιοπρέπεια καθώς και την επιστημοσύνη του φαρμακοποιού, πρέπει πρώτα απ’ όλα να τις περιφρουρήσουμε εμείς”.
Δήμητρα Ευθυμιάδου, iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: